Z nuly hrdinom za jeden rok - 2.časť Žiadne výhovorky

04.04.2012 14:53

 

Nepamätám sa, že by som v úvode hovoril, že výhovorky budú povolené. Tak sa o to mienim postarať práve teraz. Idem rozobrať najčastejšie používané výhovorky a pomôžem Vám ich vyriešiť skôr, ako sa stanú problémom. Takže nebudete môcť mať žiadnu výhovorku a budete opäť bližšie k Vášmu cielu.

 

Výhovorka: Som často na cestách a musím si rýchlo kúpiť niečo na jedenie a nie sú žiadne možnosti okrem fastfoodu.

Riešenie: Zle! Môžete si predsa so sebou vziať proteínové tyčinky alebo gainer, prípadne nejaké iné náhrady jedla. Alebo si môžete kúpiť autochladničku, dnes sú už není také drahé. Potom môžete zabaliť jedlo a vziať ho so sebou. Tiež asi zistíte, že ak to budete robiť takto, tak ušetríte veľa peňazí.

 

Výhovorka: Vždy dostanem chuť na nezdravé jedlo, keď idem nakupovať.

Riešenie: Zjedzte nejaké zdravé jedlo priamo pred tým ako pôjdete do obchodu. Keď nebudete hladný, bude Vás nezdravé jedlo menej pokúšať a Vy sa lepšie môžete sústrediť na nákup zdravých potravín. Napíšte si zoznam potravín, kúpte jedlo na ňom a choďte von.

 

Výhovorka: Nemám čas variť každý deň.

Riešenie: Môžete stráviť jeden večer v týždni a navariť si hodnotné jedlo na niekoľko dní a uložiť ich do chladničky/mrazničky. Varenie vo veľkom šetrí čas prípravy a konzumácie.

 

Výhovorka: Nemám čas ísť do posilovne.

Riešenie: Obvykle nie je treba viac ako 45 minút, aby ste správne precvičili celé telo. Ak ste naozaj v núdzi, môžete využiť krátke tréningy (trvá okolo 20 minút).

 

Výhovorka: Nie som si istý, kde začať.

Riešenie: Čítajte aj ďalšie pokračovanie tohto seriálu ;-)